Svenskarna har blancolån på över 200 miljarder kronor.
Många sitter med flera olika lån och krediter med skyhög ränta.
Genom att samla lånen kan man sänka sin månadskostnad med tusenlappar.

Läs mer om hur du samlar dina lån och krediter hos Lendify och sparar pengar varje månad

Blancolån, kreditkort och delbetalningar vid onlineshopping eller på semesterresan. I dag är det enkelt att dra på sig höga räntor och innan man vet ordet av betalar man skyhöga summor varje månad, bara i räntekostnader.
Med flera olika lån, kreditkort och avbetalningar – något som många svenskar har – är det svårt att få koll på sin ekonomi och att veta hur mycket man egentligen betalar i ränta varje månad.

Låna av privatpersoner till bättre ränta

Att i stället samla allting i ett lån ger bättre överblick. Och väljer man att ta lånet till en bättre ränta än tidigare finns det också tusenlappar att spara. Var hittar man då de bästa räntorna? Storbankerna är oftast inget alternativ då de tjänar pengar på just dina räntor, nischbankerna likaså.
Ett bättre alternativ kan vara så kallade peer to peer-lån där du lånar pengar av andra privatpersoner, och lånen förmedlas via en teknisk plattform. De tjänar pengar på att förmedla lånen och kan med teknikens hjälp erbjuda bättre villkor både för den som lånar och den som lånar ut.

Sänk din månadskostnad med 3000 kronor

Ingemar sänkte sina månadskostnader med cirka 3000 kronor genom att samla sina lån hos Lendify, som är just en sådan plattform.
– Det är helt fantastiskt. Utbetalningen var också snabb, jag hade pengarna på kontot redan dagen efter, säger han.
Flera nöjda kunder, som Lisa, vittnar om hur de har sänkt sin månadskostnad.
– Tack vare Lendify kunde jag samla mina lån och därmed nästan halvera månadskostnaden för dem. Det var enkelt att ansöka och man fick besked om man var beviljad lån eller ej väldigt fort. Så smidigt, säger hon.

Lendifys kunder sparar i snitt 1950 kronor i månaden

65 procent av Lendifys låntagare samlar sina skulder för att sänka sin ränta och sin månadskostnad. I snitt sparar de 1950 kronor i månaden. Det finns goda möjligheter att få bättre lånevillkor och lägre ränta om ekonomin har förbättrats sedan lånen togs. Genom att samla alla lån slipper man också flera olika uppläggnings- och avi-kostnader.

Betala i tid och få sänkt ränta

Med Lendifys lojalitetsprogram Rewards blir det också möjligt att få sänkt ränta över tid, bara genom att betala sin månadsfaktura i tid.
– Vi belönar kunderna när de sköter sig. Vi finns till för att förbättra lånevillkoren för dig som låntagare och vi tycker att det är viktigt att bidra till att förbättra den ekonomiska situationen för våra kunder, säger Erik Wikander, marknadschef på Lendify.

Lista: Så enkelt samlar du dina lån

Det är enkelt att samla sina lån hos Lendify – och sänka sin månadskostnad.
1. Räkna ut hur mycket du har i lån och krediter
2. Ansök kostnadsfritt om ett lån på den summan. Du ansöker och får ditt individuella räntebesked på 2 minuter.
3. När du fått pengarna utbetalda, betala av dina gamla lån och krediter.
4. Betala av på ditt lån i tid varje månad och samla poäng så kan du få ännu lägre ränta.

Låna pengar hos Lendify