Det går att låna pengar trots att du tidigare inte haft någon lön.

Att stå utan inkomst någon gång i livet är vanligt. Kanske till följd av att du är eller varit föräldraledig, nyexaminerad, nybliven egenföretagare, student, pensionär eller precis flyttat till Sverige. Det går att låna pengar trots att du tidigare inte haft någon lön.  

Hur bedöms det om jag får låna pengar?

När bankerna lånar ut pengar till sina kunder tittar de ofta på föregående års inkomstdeklaration. Att få ett banklån utan jobb kan alltså vara en utmaning. Men att kika på uppgifter från förra året kan bli rejält missvisande, eftersom du kanske hade låg eller utebliven inkomst. Det i sig behöver inte betyda att du inte har möjlighet att betala av ett lån, även om storbankerna ofta tror det.

Bedömer din kreditvärdighet

Jämfört med traditionella banker har modernare aktörer ofta andra möjligheter att säkerställa din kreditvärdighet. Med hjälp av andra tekniska lösningar, exempelvis att du delar med dig av kontoutdrag eller arbetsgivarintyg kan du bli beviljad ett lån trots att din inkomstdeklaration visar en låg eller obefintlig inkomst under förra året.

Hos Lendify kan du låna pengar och dessutom ständigt sänka din ränta genom lojalitetsprogrammet Lendify Rewards. Om du är en skötsam kund som betalar dina fakturor i tid samlar du poäng som du stegvis kan byta in mot en lägre ränta. På så vis kan du sänka din redan låga ränta i takt med att du betalar av på lånet. Missar du en betalning förlorar du några poäng, men aldrig alla poäng i ett svep.

Låna utan hinder

De krav som du behöver uppfylla för att få låna pengar hos Lendify är att du ska vara folkbokförd i Sverige, vara minst 18 år och ha en inkomst på minst 180 000 kronor per år. Du får heller inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Att låna pengar utan inkomst är alltså möjligt tack vare ny teknik och ett modernt synsätt på arbetsliv och inkomstmöjligheter. Du ansöker om lån direkt på hemsidan, det tar bara två minuter att fylla i ansökan och du får svar omgående.

Ansök om lån hos Lendify