Privatlån med låg ränta

Att pruta på räntan till bolånet är något de flesta vet att de kan göra.
Nu finns det också ett sätt att få ränterabatt på ditt privatlån – enbart genom att betala räkningarna i tid.

Sänk räntan på ditt privatlån

När du tar ett lån utan säkerhet, ett så kallat privatlån (även kallat blancolån), sätts räntan utifrån din kreditvärdighet. Ju lägre kreditvärdighet – desto högre ränta och vice versa. När du väl har fått en ränta på lånet är det omöjligt att få ner den, oavsett om din ekonomiska situation förbättrats. Tills nu.

Nu presenterar nämligen låneplattformen Lendify, där du lånar pengar av andra privatpersoner, sitt lojalitetsprogram Lendify Rewards. Programmet går ut på att låntagarna kan samla poäng som sedan kan bytas till fördelar. För att samla poäng räcker det med att vara en skötsam kund som betalar månadsfakturan i tid. Det går också att samla poäng genom att delta i plattformens ekonomiskola som lanserats tillsammans med Börshajen.

– Vi belönar kunderna när de sköter sig. Vi finns till för att förbättra lånevillkoren för dig som låntagare och vi tycker att det är viktigt att bidra till att förbättra den ekonomiska situationen för våra kunder, säger Erik Wikander, marknadschef på Lendify.

Lägre ränta med Lendify Rewards

Som belöning för att månadsfakturan betalas i tid sänker alltså låneplattformen din ränta över tid.

– Det är helt unikt i branschen, säger Erik Wikander.

Andra belöningar i Lendify Rewards är möjligheten att själv bli investerare i Lendify, det vill säga att även bli långivare och börja spara pengar genom företagets plattform. Det betyder att man har en summa pengar insatt på ett investerarkonto, där pengarna växer varje månad.

– Nu har vi tagit första steget med Rewards genom att belöna våra kunder när de betalar i tid. Vi har även lanserat en ekonomiskola där du kan få ännu mer ränterabatt genom att ta kurser i privatekonomi. Lendifys yttersta syfte är att hjälpa till att skapa bättre ekonomiska förutsättningar för våra kunder genom vår teknologi och kostnadseffektiva modell. Smartare ekonomi tillsammans, avslutar Erik Wikander.