Låna pengar som student

Som student är det ofta svårt att beviljas ett lån, eftersom din inkomst under studietiden är låg eller obefintlig.

Även som student kan du vara i behov av att låna pengar för att kunna göra inköp till exempelvis dator, mobiltelefon eller möbler. Men utan fast inkomst under studietiden kan det vara svårt att få låna, eftersom de flesta banker bara lånar ut pengar till personer som de ser har en fast och stabil månadsinkomst. Även om du får studiemedel via CSN, och kanske ett extrajobb vid sidan av, så räknas oftast inte det när bankerna ska bedöma din kreditvärdighet.

Individuell låneprövning för studenter

När banker lånar ut pengar till sina kunder tittar de ofta på förra årets inkomstdeklaration eller din nuvarande inkomst. Det kan bli en missvisande uppgift, eftersom förra årets inkomster inte säger så mycket om din nuvarande eller framtida betalningsförmåga.

Till skillnad från traditionella långivare har Lendify andra möjligheter att bedöma en persons kreditvärdighet. Med hjälp av andra tekniska lösningar, exempelvis att du delar med dig av dina kontoutdrag, kan du bli beviljad ett lån trots att du är studerande. Grundkravet är alltid att din inkomst av tjänst ska vara minst 180 000 kr per år och då räknas CSN inte som en inkomst.

Ansök om lån som student

Du ansöker snabbt och enkelt om ett lån via Lendifys hemsida med hjälp av BankID. Ansökan tar bara två minuter att fylla i och du får alltid svar direkt. Blir din ansökan godkänd kan du få pengarna utbetalda direkt, och du slipper vänta de så kallade “bankdagarna”. Genom lojalitetsprogrammet Lendify Rewards kan du dessutom sänka din redan låga ränta genom att vara en trogen och skötsam kund. Det är ett unikt program som belönar dig som betalar dina fakturor i tid.