Låna pengar som pensionär är ingen omöjighet

Efter ett långt arbetsliv förväntas du leva på dina pensionspengar. Medan vissa kan leva väldigt gott finns det andra som inte klarar av att täcka sina kostnader med hjälp av pensionen. Så här kan du göra för att låna pengar när du är pensionär.

Som pensionär kanske din månadsinkomst drastiskt minskat efter att du slutat arbeta. Samtidigt fortsätter de fasta kostnaderna att rulla på, medan din inkomst blir mindre och mindre. Att ta ett lån är ett sätt att finansiera större inköp, semestrar och högtider när den egna inkomsten inte räcker till. Men att beviljas ett lån via de traditionella bankerna är ofta svårt om du inte har en fast inkomst, trots att du har låga kostnader. Ännu svårare är det som ensamstående pensionär, även om det kanske är då som behovet av ett lån är som allra störst.

Låg pension – inte alltid ett hinder

Som tur är finns mindre, alternativa långivare, som istället för att titta på din inkomst gör en bedömning av din betalningsförmåga. Att du har en låg pension behöver inte betyda att du inte har möjlighet att betala av på ett lån.

Hos Lendify finns andra tekniska möjligheter att avgöra om en person är kreditvärdig, snarare än att bara titta på månadsinkomst. Exempelvis kan ett kontoutdrag utgöra underlag för att beviljas ett lån, något som inte är möjligt hos storbankerna. Hos Lendify är bedömningen alltid individuell och görs utifrån varje persons ekonomiska situation.

Så kan du sänka din ränta

Att ansöka om ett lån tar bara två minuter via Lendifys hemsida, och du får svar direkt. Som medlem i lojalitetsprogrammet Lendify Rewards kan du dessutom sänka din ränta med tiden genom att vara en trogen kund som betalar dina fakturor i tid. På så vis kan det ekonomiskt löna sig att vara skötsam.