Lång handläggningstid, hög ränta och krångligt att komma i kontakt med banken.
Det är något vi är vana vid när det gäller lån.
Men det finns uppstickare som med hjälp av teknik ger dig bättre villkor på lånet med en mycket smidigare låneansökan.

Låna pengar hos Lendify

Anledningarna till att man behöver låna pengar kan vara många. Man kanske behöver renovera badrummet eller köpa en ny bil.
När man lånar pengar utan säkerhet, så kallade blancolån, är räntan oftast hög och villkoren är inte alltid så schyssta.
Men det finns uppstickare som kan ge dig betydligt bättre villkor än hos både storbankerna och nischbankerna. En sådan uppstickare är Lendify, som är Sveriges störLsta marknadsplats för lån. Där lånar du pengar av privatpersoner i stället för av en bank.

Hur tjänar banken egentligen pengar?

Orsaken till att de kan ge en bättre ränta är att de har tagit bort banken som mellanhand och har som målsättning att förbättra villkoren för alla lånekunder.
– Banken har en drivkraft att tjäna maximalt med pengar på sina räntor. Det man kanske inte förstår är hur mycket pengar bankerna verkligen tjänar. Räntorna är just nu all time low samtidigt som bankernas vinster är all time high, säger Erik Wikander, marknadschef på Lendify.
Lendify tjänar i stället pengar på att koppla ihop personer och på den avgift som tas ut. Med hjälp av modern teknik är de också långt mer effektiva än vad bankerna är vilket gör det betydligt enklare för kunden att låna pengar. I stället för en krånglig process som tar flera dagar kan du ansöka på två minuter och få pengarna direkt till ditt konto.
Flera nöjda kunder berättar om den smidiga processen.
”Smidigt, enkelt och snabbt. Som man vill att det ska vara, tummen upp!”, skriver en kund. En annan skriver: ”Bra ränta. Tydlig information och jag gillar att det är e-styrt”.

Förbättrar villkoren för låntagare genom unikt lojalitetsprogram

– Vi finns till för att förbättra lånevillkoren för dig som låntagare. Vi tycker att det är väldigt viktigt att bidra till att förbättra den ekonomiska situationen för våra kunder. De som lånar genom oss sparar i snitt 1950 kronor i månaden om de har krediter och andra lån som de samlar. Sköter kunden betalningarna på lånet enligt plan så sänker vi dessutom räntan ännu mer över tid genom Lendify Rewards vilket är helt unikt i branschen, säger Erik Wikander.

Ni pratar om att återge makten till kunderna, hur gör ni det?

– Genom att sträva efter att göra det så enkelt som möjligt för kunderna samtidigt som vi driver förändring av finansbranschen. Det vill säga att vi har en helt annan modell än bankerna – vi behåller inte vinsten på räntan och tar för oss som bankerna gör, utan endast en avgift för att koppla ihop en kund som vill låna med kund som vill investera. Detta gör att vi kan erbjuda bättre villkor. Vi tänker samtidigt helt annorlunda än bankerna och belönar kunderna när de sköter sig via Lendify Rewards, allt för att ge makten tillbaka till kunderna.

Fakta: Det här är Lendify

Lendify är ett Stockholmsbaserat bolag grundat 2014 som tillhandahåller en digital plattform där investerare och låntagare möts. Lendify sköter hela den administrativa processen från granskning av låneansökningar, kreditbedömning och upprättande av avtal mellan låntagare och investerare, till utbetalning av lån och administrering av betalningar. Lendify erbjuder endast låntagare med god kreditvärdighet att låna.

Läs mer om peer to peer-lån eller ansök om lån direkt