Låna pengar med låg inkomst

Någon gång i livet kan alla behöva låna pengar, trots en lägre inkomst. Hos nya moderna aktörer är det enklare att finansiera det du drömmer om. Så här går det till när du lånar pengar tryggt, enkelt och snabbt.

Varför är det ett problem med låg deklarerad inkomst?

Att låna pengar är ofta svårt om du inte har någon deklarerad inkomst för föregående år. Det kan drabba dig som exempelvis är egenföretagare, nyexaminerad, föräldraledig, student eller om du precis flyttat till Sverige – trots att du har möjlighet att betala av på ett lån. Många av storbankerna tittar blint på vilka uppgifter du deklarerat i din förra inkomstdeklaration, vilket kan bli en missvisande uppgift om du inte hade en låg eller utebliven inkomst under förra året. Att det dessutom är många i dag som inte har en fast anställning utan istället kombinerar olika jobb eller uppdrag till följd av en osäker arbetsmarknad gör det ännu svårare att få förtroende hos de traditionella bankerna.

Hur kan man låna pengar med låg inkomst?

Då kan ett lån hos en mindre aktör vara lösningen. Lendify har andra tekniska möjligheter att kontrollera din kreditvärdighet jämfört med storbankerna. Istället för inkomstdeklaration kan du exempelvis dela med dig av ditt kontoutdrag digitalt eller visa upp ett arbetsgivarintyg för att bli beviljad ett lån. De kraven du behöver uppfylla är att du ska vara folkbokförd i Sverige, vara minst 18 år och ha en inkomst på minst 180 000 kronor per år. Du får heller inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Sänk räntan på ditt lån

Genom lojalitetsprogrammet Lendify Rewards har du dessutom möjlighet att samla poäng och minska räntan i takt med att du betalar av på ditt lån. Varje gång du betalar en månadsfaktura i tid tjänar du ihop poäng. Poängen du samlar kan bytas mot sänkt ränta på ditt lån. När du har nått upp till den maximala rabattnivån så börjar poängen räknas mot pengar insatt på ett investeringskonto. Missar du en betalning förlorar du några poäng, men aldrig alla poäng i ett svep. Ibland kommer livet emellan och då kan en bankinbetalning vara det sista du tänker på.

Hos Lendify får du bättre förutsättningar för att låna pengar till det som betyder mest – oavsett om det är en bostad, en bil, en båt eller en resa. Du ansöker enkelt om att låna via ett ansökningsformulär som bara tar två minuter att fylla i. De som samlar lån hos oss sparar i snitt 1 650 kr /månad.

Ansök om lån hos Lendify och se vilken ränta du får här.