delningsekonomi, tillsammans, mobiler, digitalt

Peer to peer-trenden har tagit lånemarknaden med storm och allt fler väljer att låna av privatpersoner via nätet istället för av banken. Många får lägre räntor med P2P-lån än hos bankerna och kan därför spara tusenlappar varje månad, en välkommen trend som verkar vara här för att stanna.

Med den snabba tekniska utvecklingen har flera branscher förändrats i grunden. En av de starkast växande trenderna är så kallad delningsekonomi. Den nya tekniken möjliggör att koppla ihop människor som har något över med människor som vill ha just det. Till exempel Airbnb, med hjälp av dem kan man hyra ut sitt boende till någon som behöver det via deras digitala plattform.

Peer to peer inom bank och finans

Inom bank- och finansbranschen kan man se samma trend. Personer som har pengar över och vill investera kan låna ut dem till personer som behöver pengar med hjälp av en digital plattform. Så kallade peer to peer-lån är ett fördelaktigt sätt att låna pengar. Med plattformens låga omkostnader kan räntorna hållas nere och låntagarna får ofta en bättre deal än hos vanliga banken.

– När du lånar pengar hos oss kan vi ofta erbjuda dig en lägre ränta än bankerna eftersom vi skurit bort mellanhänderna och genom teknik har byggt upp en långt mer effektiv verksamhet än bankerna, säger Erik Wikander, marknadschef på Lendify.

På bara några få år har P2P-lån etablerat sig som ett starkt alternativ till banken på den globala lånemarknaden. Lendify är Sveriges största marknadsplats för just sådana lån.

Lendify växer stadigt och anses vara ett av de mest intressanta nystartade bolagen inom fintech i Norden. Jämfört med andra peer to peer-lånebolag är Lendify det 11:e största bolaget i Europa. Nyligen uppnådde Lendify 1 miljard i utbetalade lån genom sin plattform och har på så sätt hjälpt många tusen kunder att låna pengar till bättre villkor.

Den goda spelaren på lånemarknaden

– Vårt mål är att vara den sjyssta spelaren på lånemarknaden. Det finns så många som tjänar otroligt mycket på att låna ut pengar till höga räntor. Det tycker vi är orättvist. Vi vill att människor ska förstå att det finns ett alternativ till att låna pengar av banken, nämligen att låna av varandra. Vi tror inte på förlegade strukturer, gamla system och dåliga kundupplevelser. Vi tror på att ge kunden makten istället för banken. Många har redan upptäckt vår tjänst men vi ser det som vårt uppdrag att sänka bankernas vinstmarginaler och spara miljarder åt svenska folket, och här har resan bara börjat.

Läs mer om privatlån hos Lendify